Get the Flash Player to see this rotator.
Home » Turizam » Ski lift

      Šumsko bogatstvo kladanjskog kraja, ugodna klima i snijeg koji se dugo zadržava pružaju povoljne uslove za razvoj planinarstva i zimskih sportova.

Ski lift posjeduje i kvalitetnu stazu za sankanje.

SPOT-Ski centar Kladanj - niska kvaliteta (AVI File 11,2 MB)

SPOT-Ski centar Kladanj - visoka kvaliteta (AVI File 87,2 MB)

ulazna_staza

 

Savremeni kladanjski ski lift je osamsto metara udaljena od centra grada, ima prelijepu stazu za skijanje povoljnu za slalom i veleslalom, čija je dužina 1.700 metara, dok je dužina usponske staze 1.110 metara.Visina okretne stanice je 893 metra, odakle se pruža prelijep pogled na grad Kladanj.Kapacitet ovog savremenog ski lifta je 1.200 skijaša na sat.

 sezona_skijanja

Lokalitet ski lifta Karaula veoma je povoljan i za planinarenje kao i za prikupljanje ljekovitog bilja i gljiva. Visoka i gusta četinarska šuma kroz koje prolaze staza za šetnju , a koju krase čisti izvori vode  pružaju turistima pravi ugođaj za boravak na ovom lokalitetu.

 skijasi

 

Planinarstvo

 

Kladanj okružuju izrazito lijepi planinski predjeli koji svojom atraktivnošću izazivaju radoznalost planinara iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i susjednih zemalja. Ljekovito bilje, gljive i ostali šumski plodovi rasprostranjeni su po svim prijedjelima općine.

 

Posebno su atraktivne planinske ture: Javorje, Konjuh, Ždrijepčev skok, Konjušić, Krabanjski krš, Papala, Jaračko brdo, Bratilo, Veliki zelenboj. Na lokalitetu Javorja izgrađen je planinarski dom. U očuvanju tradicije u planinarstvu ističe se planinarsko društvo „Muška Voda- Konjuh " Kladanj, koje u dogovoru sa turistima organiziraju obilaske prelijepih predjela ove     općine.

 

Konjuh               1328   mnv

Zečiji vrat           1274    mnv

Javorje                1190   mnv

Konjušić             1116   mnv

Ždrijepčev skok  1142   mnv

Jaračko                964      mnv

Krabanjski krš     787      mnv

Veliki zelenboj   1053    mnv

Polovno brdo     1121      mnv

 Papala                1029      mnv

 Jastrebić             1098      mnv

 Butovski vrh      1082      mnv   

  Planinarstvo

 

Molimo da unesete tekst za pretragu.

Webmail

Javni pozivi, Konkursi...
» 17-Mar-17 12:20
JAVNI NATJEČAJ – GRANT SREDSTVA 2017
...